Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej - co to takiego?
Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej to pojemniki, które są świetną alternatywą dla pojemników wykonanych z tworzyw sztucznych. Wykorzystywanie odpadów powstałych w procesach produkcyjnych to proekologiczne rozwiązanie, które znajduje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu. Jak powstają pojemniki z pulpy trzciny cukrowej? Po wyciśnięciu soku z trzciny, z której pozyskuje się cukier, zostaje duża ilość pulpy. To właśnie z niej powstają pojemniki z pulpy trzciny cukrowej. Wybierając nasze pojemniki, dbasz o środowisko naturalne.
Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej - w jaki sposób powstają?
Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej to jeden z produktów w ofercie hurtowni i producenta opakowań jednorazowych gastronomicznych Mikfol. Nasze pojemniki są uwielbiane przez klientów dbających o środowisko naturalne. Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej powstają z połączenia włókien roślinnych z wodą. Masa, która w wyniku tego powstaje, jest następnie prasowana, formowana i suszona. W ten sposób powstają pojemniki, które są trwałe, ekologiczne, biodegradowalne i jakby nie patrzeć naprawdę bardzo estetyczne.
Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej - do czego można ich używać?
Pojemniki z pulpy trzciny cukrowej, które możesz zamówić na naszej stronie internetowej Mikfol występują w kilku rodzajach: lunch boxy Eco niedzielone, lunch boxy 2-dzielne, lunch boxy 3-dzielne. Wszystkie nasze pojemniki z pulpy trzciny cukrowej są zamykane, sztywne oraz odporne na działanie tłuszczu i wody. Można ich używać do produktów zimnych i gorących. Niewątpliwą ich zaletą jest też to, że pojemniki z pulpy trzciny cukrowej nadają się do podgrzewania potraw w mikrofalówce.